2012-03-06

2009


 Vaata pilte

Matk Lavassaare järve äärde. Emadepäeva kontsert Lavassaares. Jõõpre Vanaemade sünnipäev. Jaanipäev Lavassaares. Tantsupidu ÜhesHingamine. Audru valla külade päevad. Vallatute ja Kapelli sünnipäev. Tantsupeo ÜhesHingamine afterparty Kuursaalis. Kanarbiku sünnipäev. I advendi tähistamine.






Tallinnas tantsupeol -
 ja Kanarbik õitseb.










Kanarbiku õitsemise lugu
Lugu loeti ette naisrühma 15ndal juubelil 2009. aastal 05.12. Lavassaare Rahvamajas.


Oli aasta 1994, ühel sumedal sügisõhtul kogunes Anu Kurmi kutsel siia majja seltskond neide-naisi-noorikuid, et üheskoos midagi toredat teha. Esimesed tulijad olid Anneli, Vanda, Maire, Li Kaljurand, Signe, Merle Lillak, Annika ja Karin.
Sellel õhtul sai alguse Kanarbiku õitsemise lugu. Õisi on puhkenud ühe ja mitme kaupa, mõned end ajutiselt sambla sisse peitnud ja siis jälle uhkelt õitsele löönud.


Järgneval neljal aastal täieneb Kanarbik kolme õie võrra.
1995. aastal liitusid rühmaga Kady, Ülle ja Monika.
1997. aastal Katri, Riina ja Eve. Osaletakse Pärnumaa tantsupeol ja saadakse esimene festivalikogemus Võru folkloorifestivalil.
1998. aastal tulevad tantsujalga keerutama Vaile, Maren ja Annika. Õmmeldakse valmis esimesed ühtsed trenniriided millega uhkeldatakse Haapsalus meretantsupäevadel.
1999. aasta on sünnipäevasügis, rühmaga liituvad Aiva Poolak, Merike ja Ethel. Käiakse koos Vallatute ja Vanaemadega Saksamaal ning Helsingis.
Aastal 2000 täitub unistus tosinast tantsijast ja valmib Hooratta logovõistluse jaoks Kanarbiku praegune logo, rühmaga liituvad Aita, Ülle, Margarita, Ljuba, Mare ja Riina Kauson.
2001. aastal tulevad tantsima Irina ja Anu, valmib omaloominguline India teemaline tants, millega esinetakse Kolme Kandi Tantsupäeval ja Hoorattal Kilingi-Nõmmes.
2002. aastal Pärnumaa tantsupeol Vändras tantsivad juba Jaanika Reimann, Airi, Gairit, Kaari, Kädy Reinhold.


Mõni aastaring kitsam, mõni mõnusalt lai, mõnel varjude pitser, mõni särada sai.
2003. aastal liitub rühmaga Elena, kes kohe Hoorattal Tantsutirtsu võistlustulle saadetakse.
Aastal 2004 tulevad sõbrannade õhutusel tantsima Margit, Anne Viilik ja Kersti. Käiakse Vallatute sünnipäeval ja lustitakse koos sõpradega oma 10ndal sünnipäeval.
2005 aasta Pärnumaa tantsupeol kannab rühma logo Eda Kallas ja sügisel Anu sünnipäeval on tantsuridades ka Adelina.


Sügisel 2006 liituvad rühmaga Eleri ja Anu, kelle kodus peetakse maha vene teemaline jõulupidu.
2007. aastast on rühmas Krista Toomiste, Svetlana jaoks jäid Kanarbiku keerutused vist liiga aeglaseks.
2008. aasta on väga viljakas ja Kanarbikule soodne, rühmaga liituvad Jane Rebane ja Kaire Troškin. Osaletakse Pärnumaa tantsupäeval ja peaaegu et võidetakse Kaera-Jaani võistutantsimine Võnnus, tantsitakse rahvalikul kontserdil Pärnus Lastepargis. Sügisel 2008 alustatakse varakult, sest tulemas on tantsupeoaasta ja tantsima tulevad Urve Tõrva, Laura Toomiste, Marit Mägi. Tihedate trennide vahel õnnitletakse Pastlapaari 15ndal sünnipäeval ja võetakse osa Kevade rühma stiilikast aga põhirõhk on töö tegemisel mida kroonib edu. Osalemine vabariiklikul laulu-ja tantsupeol ÜhesHingamine on suur ja unustamatu elamus.
Selle aasta sügisest on tantsima tulnud Janika Grant ja Maie Kalbus.
Tantsurühm on 15 tegevusaasta vältel alati osa võtnud Pärnumaa tantsupäevadest ja osalenud Kolme Kandi Tantsupäevadel, kus õpitakse uusi tantse. Tihti esinenud koduvalla jaanituledel ja meie rahvamaja üritustel, korraldanud erinevaid stiilipidusid, tähistanud rühmakaaslaste sünnipäevi ja palju tantse õppinud.
Täna tantsivad nad tervituseks Ülle Ferseli loodud tantsu Üits paigake.